BABY EXPO 2023

Oglejte si kaj vse je bilo na voljo na Baby Expo 2023. Za vas že pripravljamo vsebine, predavanja in delavnice za Baby Expo 2024, ki bo 13. aprila 2024. 
LARA JERINA
LARA JERINA
V veselje mi je, da bom lahko del sejma Baby Expo, ker sem tudi sama mamica trem fantkom z zelo majhno starostno razliko. Prepričana sem, da program na sejmu ne bo nikogar razočaral. Zanimiva predavanja in številni ponudniki izdelkov in storitev so razlog da tudi vi obiščete sejem. Veselim se druženja z vami.
TAMARA
TAMARA
Ker sem tudi sama mamica dveh nadobudnih malčkov, se resnično veselim novega sejma, ki bo zajel vse kar potrebujemo starši. Zanimiva predavanja, predstavitev izdelkov in super druženje.

Razstavljavci na prvem Baby Expo sejmu 2023 so bili

Image

Predavanja in nasveti 2023

NUŠA K. KOKOL
NUŠA K. KOKOL
Nuša K. Kokol, certificirana mentorica zavestnega starševstva pri dr. Shefali Tsabary, bo v svojem predavanju razkrila ključne sestavine staršev, ki postavljajo trdne meje in obenem ohranjajo povezan odnos z otrokom. Hkrati pa bo odgovorila na nekatere najpogostejše izzive starševstva: Kako postaviti mejo, da je spoštljiva do otroka in obenem zaščiti potrebe starša? Kako se izraziti, da nas bo otrok čim boljše razumel? Se o mejah pogajamo ali ne? Kaj pa, če imata starša različne meje? Nušo lahko spremljate tudi na instagramu Zavestna mama.
LOGOPEDINJA NINA
LOGOPEDINJA NINA
V naši družbi se soočamo s čedalje več težav v razvoju govora, jezika in komunikacije. Čakalne dobe pri logopedu so tudi po 1 ali 2 leti. Temelje postavljamo že v prvem letu, zato je res pomembno, da pridobimo informacije o razvoju komunikacije, govora in jezika že kar v nosečnosti. V predavanju boste izvedeli, kje se nam najpogosteje zalomi in kako naj svojega otroka podpremo, da bo samostojno obvladal vse mejnike na tem področju. Nina Šantej je mamica dveh deklic, logopedinja in surdopedagoginja. 
TJAŠA ŠIMC
TJAŠA ŠIMC
Na predavanju bomo govorili o ustreznem hranjenju s stekleničko. Kateri so tisti najpogostejši izzivi, katerih se starši morda niti ne zavedajo in so vzrok za mnoge težave, kot so: polivanje, krči, zavračanje hranjenja. Dotaknili pa se bomo tudi tematike optimalnega hranjenja dojenčka. Tjaša je mama, katero je življenjska pot peljala v svet flaškanja. Je SOFFI certified professional in je razvila lasten koncept Optimalnega hranjenja s stekleničko
ŠPELA GORENC JAZBEC
ŠPELA GORENC JAZBEC
Moje ime je Špela Gorenc Jazbec in sem diplomirana Fizioterapevtka, specialist Razvojno nevrološke obravnave (RNO). Dnevno delam z otroci, ki imajo različne razvojne težave od lažjih do težjih. Pri razvojnih težavah je zelo pomembno, da vsi, ki rokujemo z otrokom uporabljamo prijeme, ki optimalno spodbujajo otrokov razvoj. S tem mu pomagamo k izboljšanju njegovega gibanja. Na predavanju bomo govorili o poteku normalnega gibalnega razvoja pri dojenčku in odstopanjih od normale. Prav tako bomo govorili tudi o tem, na kakšen način lahko čim bolj kakovostno podpremo dojenčkov gibalni razvoj in s tem vplivamo na čim kakovostnejši razvoj vzorcev gibanja in drže dojenčka.
VALENTINA CELESTINA JERAJ
VALENTINA CELESTINA JERAJ
Materinstvo je poleg tega, da je lepo, čudovito, tudi čustveno viharno obdobje. Izčrpajoča ni le rutina in skrb za malo bitje, ampak vse kar se vzbuja v starših, ko dobijo otroka. Spremenijo se odnosi, spremenijo se vloge in prebujajo se ranjeni deli iz našega otroštva. Obdobje je polno sprememb. Govorila bom o svoji izkušnji, s čim se srečujem pri svojem delu in kako jadrati po razburkanem morju čustev.  Sem magistrica socialnega dela in edukantka integrativne psihoterapije. Obožujem raziskovanje odnosov, tako partnerskih, kot tudi odnos in navezanost med mamo in otrokom. Več o meni, si lahko preberete na spletni strani www.ob-tebi.si, sledite mi lahko tudi na Instagramu @cujeca_mami.
HELENA GRMEK
HELENA GRMEK
Spanje dojenčka, malčka in predšolskega otroka. Kdaj sprejeti, kdaj poseči in predvsem kako si zagotoviti bolj naspane noči? Prihod otroka v družino je sinonim za slovo od neprekinjenega nočnega spanca za nekaj let. Še pomnite, ko so vam govorili, da se naspite, saj spanja po rojstvu otroka ne bo več? To je deloma res, saj raziskave kažejo, da novopečene mame v prvem letu po porodu v povprečju izgubijo sedemsto ur spanja. S poznavanjem razvoja in fiziologije spanja, ki se zlasti v prvih dveh letih otrokovega življenja časovno, količinsko in tudi strukturno preureja, in tudi s poznavanjem, predvsem pa sprejetjem pričakovanih vzorcev spanja otrok, lahko dosežemo, da bodo noči krajše in starši bolj naspani.
ANA ANGELA KUMER
ANA ANGELA KUMER
Porod je intenziven proces rojstva otroka zato je biti prisoten ob ženski, ki rojeva vse prej kot enostavno. Pogosto se partnerjem pripeti, da se pri porodu znajdejo v položaju, ko ne vedo kako bi svoji dragi pomagali. Počutijo se nemočne in nekoristne. Ni potrebno, da se to zgodi vama. Delavnica bo namenjena tako njej kot njemu in bo polna praktičnih idej in orodij, da bosta lahko v porod vstopila samozavestno in kar najbolje pripravljena. Na porod bosta gledala na način kot še nikoli do sedaj. Sem Ana Angela Kumer, certificirana dula pri združenju MOJA DULA. Poslanstvo dule sem začela živeti kmalu po rojstvu prvega sina leta 2018, ko sem na lastni koži spoznala pomen porodne izkušnje tako zame kot žensko, kot tudi za novorojenčka in moža. Od takrat dalje se redno izobražujem in z največjim veseljem spremljam pare na njihovi poti v starševstvo.
JASNA TRAPEČAR PAVŠIČ
JASNA TRAPEČAR PAVŠIČ
Jasna je specialna pedagoginja s 23 leti izkušenj pri delu z otroki z različnimi izzivi. Je terapevtka z licenco Svetlana Masgutova Educational Institute for Neuro-Sensory-Motor Reflex Integration. Deluje v okviru Zasebne specialno-pedagoške svetovalnice Jasna v Mariboru, kjer dela predvsem z dojenčki in malčki. Je predavateljica pri Veva, spletni šoli za starše za področji vzgoje in razvoja dojenčkov in malčkov. Pravi, da se gibalni razvoj ne začne šele s plazenjem ali kobacanjem, pač pa mnogo prej, že v maternici, kjer se razvijajo primarni refleksi, ki so temelj, baza celotnega nadaljnjega razvoja. Na vseh področjih funkcioniranja- od senzorike, gibanja, čustvovanja, vedenja ter akademskih sposobnosti.
URŠKA REPNIK
URŠKA REPNIK
 Od prve kapljice mleka do okusnih kosil Urška Repnik je svetovalka za dojenje in uvajanje hrane ter BLW in ustanoviteljica spletne šole za starše veva.si. V predavanju vam bo povedala, kako se lahko na uspešno dojenje pripravite že v nosečnosti, kako dojiti v porodnišnici in doma ter kako se soočati z najpogostejšimi težavami pri dojenju: premalo mleka, prepočasno pridobivanje teže, dojenčkov jok, krčki in poškodovane bradavice. Kako si pomagati, da bo dojenje steklo čim lažje in hitreje, ter kako preživljati prve tedne, da boste ob tem čim bolj spočiti. Kaj pa potem - ko dojenček malo zrase in je čas za prvi korenček ali prvo bučko? Kako ponuditi prva živila, hraniti s kašicami, samo pretlačeno ali kar s koščki po metodi BLW?